ja mam sdi z Belgii i jestem zadowolony kolega ma tdi z Polski i też jest zadowolony tylko u niego więcej remontów i droższa eksploatacja jest dla każdego coś miłego.za te same pieniądze znajdziesz auto lepiej wyposażone i lepszej kondycji na zachodzie jednak to nie reguła.pozdrawiam
Warsztat samochodowy.
Zwiń
X
-
Warsztat samochodowy.
Witam
Mam do Was pytanie - wiecie gdzie można zrobić przedni zderzak do Skody Octavii Combi po FL 2001 rocznik - kilka dni temu przy parkowaniu najechałem na wysoki krawężnik, przy cofaniu urwało mi zderzak, jest zniszczony i popękany, prawdopodobnie będę cały wymieniał
Jeżeli znacie kogoś z okolic Lubin-Legnica-ewentualnie Wrocław(ale to w ostatniej kolejności) kto zrobi to dobrze tak, że nie będzie nic widać to proszę o napisanie. Pozdrawiam!
-
-
Re: Warsztat samochodowy.
nie wiem co prawda jak mocne są zniszczenia, ale nie szybciej i taniej byłoby znaleźć z np. anglika? pod kolor? założyc i nie bawić się w naprawianie czegoś co z czasem i tak prawdopodobnie się znowu uszkodzi?
przelicz i spr. co sie bardziej opłaca..Skoda i nie tylko: Skoda, warsztaty, opinie
Komentarz
-
-
Właśnie prawdopodobnie zderzak nie ucierpiał aż tak mocno jak się wydaje, na pierwszy rzut oka do wymiany jest dół (plastik - jakby spojler) co nie jest wielkim wydatkiem, ale zderzak lekko wystaje z boku auta jakby się "odpiął". Jeżeli będzie na tyle uszkodzony to chyba poszukam zderzaka na allegro albo giełdzie w podobnym kolorze. Blacharz musi ściągnąć zderzak, ale wiadomo jak to przed świętami nikt nie ma na to czasu
Macie może dostęp w wersji elektronicznej do jakiejś książki w stylu "Skoda Octavia sam naprawiam" po FL z 2001 roku? Albo coś o zderzaku, jak jest mocowany, części tego zderzaka itp. ?
Ewentualnie kupię zamiennik za 280 zł i dam do pomalowania ;-)
Komentarz
-
-
Re: Warsztat samochodowy.
Zamieszczone przez PavvlikWitam
Mam do Was pytanie - wiecie gdzie można zrobić przedni zderzak do Skody Octavii Combi po FL 2001 rocznik - kilka dni temu przy parkowaniu najechałem na wysoki krawężnik, przy cofaniu urwało mi zderzak, jest zniszczony i popękany, prawdopodobnie będę cały wymieniał
Jeżeli znacie kogoś z okolic Lubin-Legnica-ewentualnie Wrocław(ale to w ostatniej kolejności) kto zrobi to dobrze tak, że nie będzie nic widać to proszę o napisanie. Pozdrawiam!
mam ten san problem tyle że mi ktoś życzliwy cofał i nie widział w tym śniegu czarnej skody za sobą, wygięty po bokach i na dole w środku delikatnie pęknięty (naciągnięty)
lakier jest cały, więc myślę nad prostowaniem na ciepło, może da się to wyciągnąć do wersji pierwotnej.:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
Komentarz